Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості. В.Сухомлинський.

вторник, 24 марта 2020 г.

Батькам на замітку

Батькам на замітку: кілька ідей, чим зайнятися з дитиною під час карантину

Поки в Україні запровадили карантин і діти залишилися вдома з батьками, важливо зрозуміти, чим можна зайняти дитя, щоб усім було комфортно.
Окрім перегляду мультфільмів та читання книг, можна пограти в розвивальні ігри або стати «веселим листоношею»:
Підготуйте з дитиною гарні малюнки для кожного адресата – бабусі, тітки чи друзів.
Поки дитина зайнята малюванням, обдзвоніть адресатів і дізнайтеся, чи будуть вони вдома, попередьте про прихід – нехай приготують символічну нагороду «листоноші», наприклад, цукерку або фрукт. Якщо у вас є автомобіль, то буквально за кілька годин ви встигнете розвести листівки багатьом знайомим – тільки ніде не затримуйтеся.
Організуйте гру «У пошуках скарбу»
Намалюйте на аркуші А4 карту, наприклад, дитячого майданчика з позначенням «Скарб». Поки дитина не бачить, заховайте в цьому місці маленький сюрприз.

Лист з картою порвіть на рівні частини (наприклад, на 4 або 6). Придумайте змагання, як дитині заслужити фрагмент карти, наприклад, загадуйте загадки.

Після того, як маленикий шукач скарбів збере всі частини карти, він зможе їх зкласти і знайти ваш сюрприз.
Опануйте незвичні способи малювання
Малюйте відбитками пальців. Для цього треба шматочки губки, фарби, вода, пензлик, ручки, олівці чи фломастери. Спочатку нанесіть фарбу  на губку пензликом.  Потім притисніть до неї пальчик. Усе – на папері можна залишати кольоровий відбиток.

Комментариев нет:

Отправить комментарий